Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor

de Sylvia in Porc, 16 Sep 2010 | 7505 vizualizari

 

Asa cum v-am promis vin cu retete de bunatati chiar daca am lipsit putin am gatit si recuperez acum cu impartasitul retetelor. Va propun azi o reteta delicioasa de carnaciori si cotlete la gratar care pentru noi au avut un farmec aparte pentru ca au fost preparate in livada parintilor mei, in Romania, la gratar in aer liber in curtea casutei de vacanta de acolo. S-a gatit cu voie buna si entuziasm s-a si mancat pe masura dar mai bine sa derulez povestea de la inceput.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de carnaciori  de porc proaspeti cu cat mai multi cu atat mai bine si de bete pentru frigarui
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor:

 Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul  pentru frigarui prin ei .

 Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un gratar foarte smecher e o casuta de fapt care are in ea o plita mica de soba, un gratar clasic  si un disc   din acela in care in mijloc se fac cartofii in baie de ulei si pe margine carnea. E si acoperit deci se poate folosi si iarna si vara pe ploaie si pe vant    in orice conditii  e dotat si utilat cu de toate.

  La prajit am avut putin ajutor, s-a oferit sotul meu sa faca pe bucatarul.

  Admosfera a fost de sarbatoare asa cum va ziceam, dupa scurt timp bucatarul si-a reluat locul  pe balansoar.

  Cel mic a lenevit o vreme in hamac.   Apoi a plimbat prin livada din curte o pisica venita din vecini …..:) cineva trebuia sa faca si oficiile de gazda .

  Masa si felicitarile adresate bucatarilor au avut loc in foisorul din curte.

  Invitati au mancat cu spor si drag cotletele de porc inainte ca bucatarul se, adica eu , sa  reuseasca  sa faca  poza finala asa ca va prezint doar carnaciorii  .

  Lumea a fost multumita si au salutat  gestul bucatarului si pana la urma asta e tot ce conteaza .  Alain si bunici lui confirma cele spuse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

elena1988 1

22.03.2011, 18:27

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:03

foarte buni

Sylvia 1

27.03.2014, 11:03

mi-a facut placere sa revad reteta asta si pozele ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnaciori proaspeti la cuptor